BijenNieuws!

Fantastische nieuws uit Oeganda!! De eerste bijenkolonie zit in één van de bijenkorven van Community Group Laughing Hats Mafubira.

Trots ontvingen we het onderstaande filmpje uit Oeganda.
We hebben wel wat eigenwijze bijen verwelkomt… Ze hebben de achterdeur genomen, de ingang zit namelijk aan de andere kant. De komende weken zullen de gaten aan de achterkant dicht gemaakt worden en gaan de bijen hopelijk de juiste ingang gebruiken. Dit voor het behoud van de bijenkorf en het gemakkelijk oogsten van de honing over 6 maanden.

Afgelopen december 2021, hebben 19 dames van de Bring Light Community Groups Mafubira en Kainogoga de beekeeping training gevolgd. Onder begeleiding van Piet de Meester, Stichting ter Bevordering van de Bijenteelt in Noord-Uganda, en ASEU (Apiary Support Eastern Uganda) hebben ze een drie daagse theorie en praktijk training gehad over het houden van bijen.

Lees hierover in ons BLOG Beekeeping Training

Doneer Nu

Help jij mee om deze vrouwen in Oeganda een kans te geven zich persoonlijk te ontwikkelen en in hun kracht te zetten?

Wil jij door een bijdrage te geven verschil maken? Zodat zij de kans krijgen om zich te blijven ontwikkelen, mogen groeien, stappen kunnen zetten om hun toekomstdromen waar te maken en een kans hebben op financiële zelfstandigheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *