Over ons

Ons Bring Light team in Nederland en Oeganda bestaat uit enthousiaste vrijwilligers. Betrokken en enthousiaste mensen die met plezier hun tijd schenken om zich in te zetten voor de jongvolwassenen in Oeganda.

Matthijs en Mieke van de Wetering

oprichters

stichting-bring-light-matthijs-mieke-van-de-wetering-oprichters

Sinds 2015 zijn Matthijs en Mieke met hun 2 kinderen, Seth en Nathan, meerdere keren naar Oeganda geweest. De vriendelijke mensen in Oeganda en hun prachtige land, vol mogelijkheden, heeft hun hart geraakt.

Tijdens hun reizen, vrijwilligerswerk en het contact met Oegandezen is het verlangen ontstaan om te onderzoeken waar zij hun bijdrage aan kunnen geven. Praktisch aan de slag, niet ver weg achter je computer, maar direct een betekenisvolle inbreng. Na vele gesprekken, dromen, voorbereidingen, Corona die de wereld op zijn kop zetten, is stichting Bring Light ontstaan.

Wij hopen dat we met kennis, ons doorzettingsvermogen en betrokkenheid de Oegandezen jongvolwassenen kunnen begeleiden en ondersteunen, zodat zij in hen licht worden gezet. Hun het vertrouwen te geven dat ze in staat zijn tot grote dingen. Geloven in jezelf is een kracht die mensen vleugels geeft en in staat stelt om stappen te zetten die zij nooit gedacht hadden te durven zetten.

Create awareness (shine the light), make steps and grow (nurture the light) and dwell & flourish (be the light).

Bring Light heeft 3 fasen, realiseren (bewustwording), ontwikkelen en bloeien. Wij geloven in deze mensen en in het land Oeganda. Deze mensen moeten een kans krijgen om zich te kunnen ontwikkelen in hun kwaliteiten. Zij zijn het hart en de toekomst van Oeganda. Ze hebben recht op leren, ontdekken, financiële ondersteuning en kansen die hun die mogelijkheid geeft om zichzelf, hun familie en het land Oeganda te laten floreren.

Robert de Heer

bestuur voorzitter

Hallo, ik ben Robert de Heer (1989), vader van 2 zoons en getrouwd met Corine.

Ik ben actief als directeur van een opleidingsbedrijf binnen de wereld van vastgoed en wonen. Ik voel me gezegend met wat ik heb en wil daarin ook wat teruggeven aan anderen, met name jongeren die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Dit doen we privé door pleegzorg en zakelijk gezien steunen wij ook diverse projecten in Oeganda.

Via deze route ben ik 2x in Afrika geweest (Malawi en Oeganda) om te kijken hoe we niet alleen met geld, maar ook met de daad bij kunnen dragen. Dit is ook mijn inzet voor Bring Light: Op vrijwillige basis mijn talenten inzetten voor het werk van de stichting.

Carina de Wilde

bestuur secretaris

Een verbinder in hart en nieren, dat is wat ik ben en doe. Ik verbind niet alleen mensen met elkaar, maar ook hoofd en hart. Zo ontstaat passie en koers, waardoor mensen weer gaan stralen. Ik ga uit van het motto: “Je kunt meer dan je denkt!”.

Mijn ruime ervaring als HRM-er, loopbaancoach, trainer, systemisch coach en IEMT-practitioner combineer ik in mijn werk als loopbaan- stress- en burn-outcoach en life-coach/re-integratiebegeleider. Mijn overtuiging is dat iedereen met een bepaalde bevlogenheid kan (blijven) werken, als deze maar verbonden is aan eigen waarden, drijfveren, talenten en kunnen. Ik doe dan ook niets liever dan het versterken en begeleiden van mensen die deze dingen in kaart willen brengen. Bijdragen aan deze wens in een geheel andere cultuur, maakte dat ik bestuurslid ben geworden van de Stichting Bring Light. Iedereen verdient een kans en hoop op een betere toekomst. Als ik daar indirect en op een bescheiden manier steun kan geven, dan doe ik dat graag.

Mijn manier van werken is positief, open, betrokken, resultaatgericht, praktisch en -waar nodig -verdiepend op persoonlijke vraagstukken om (werk)doelen te bereiken. Een vleugje humor en mijn enthousiasme in de begeleiding doet de rest.

Ron van Rossum

bestuur penningmeester

Geboren in Den Haag, getrouwd met Rosemary en trotse vader van dochter Anna. Van het bouwjaar 1959. We hebben vier honden, Polo, Fee, Silla en Rosa; wonen in Zoetermeer (op de grens van Pijnacker).

In verschillende functies voor diverse werkgevers gewerkt: w.o. ABN, Nationaal Bureau voor Toerisme, EIM, Panteia en stichting Kinderpostzegels. Functies met vaak de volgende vakgebieden: Finance, IT, Communicatie, HR en facilitair.

Huidige functies:
• Manager Bedrijfsvoering/waarnemend directeur bij het College voor de Rechten van de Mens (maandag t/m donderdag).
• Financieel manager bij Amsterdam Economic Board (vrijdag).

Zit in het bestuur van de volgende stichtingen:
• Open Ateliers ZO Amsterdam http://www.oazo.nl/home
• Heesterveld Creative Community http://heesterveldcc.nl/
• I3B http://i3b.org

Hobby’s verzamelaar van:
• Vinyl en cd’s.
• Stripboeken (Vandersteen, Herge, Franquin, Bilal etc.).

Joost van der Vlist

designer

Met mijn bedrijf Dreamr help ik start-ups hun droom te verwezenlijken. Daar krijg ik veel energie van! In die hoedanigheid ben ik ook betrokken bij Bring Light. Matthijs en Mieke ken ik ongeveer 20 jaar. Ik was meteen enthousiast over hun plannen. Samen hebben we het logo, de huisstijl en de stijlgids voor Bring Light ontwikkeld. Een huisstijl die de kernwaarden van Bring Light uitdraagt.

Mijn ervaring met branding (merken bouwen), business development en marketing maakt mij de ideale partner voor start-ups. Ben je een start-up en heb je interesse om samen te werken, stuur een berichtje naar [email protected]. Leuk! Dan kunnen we samen jouw droom verwezenlijken!

Jeroen Rotty

website

Jeroen staat in voor de site van Bring Light. Ik ging aan de slag met het prachtige design van Joost en heb deze huisstijl online doorgezet. Bring Light verdiende een professionele site, en dat hebben ze gekregen. Ik sta voor de volle 100% achter het initiatief!

Jeroen is eigenaar bij Sitefly, waar websites moeten ‘vliegen’. Een supersnelle, duidelijke en toegankelijke website is de enige weg naar online succes. Heb jij voor je onderneming, stichting, start-up een online partner nodig? Stuur me dan gerust eens een berichtje via Sitefly.be

Simone Zijderveld

TRAINER & COACH

Je kunt wel zeggen dat een stukje van mijn hart in Afrika thuishoort, dus ik vind het heerlijk om nu in Uganda te zijn en te genieten van dit mooie land. Mijn verlangen is om mensen in hun kracht te zetten. Elk mens is uniek en er komt enorm veel kracht vrij als we onszelf durven zijn en onze eigenschappen en capaciteiten op waarde schatten. Soms is daar even een buitenstaander met een frisse blik, aanmoediging en ondersteuning voor nodig. Ik geloof dat als je met de juiste benadering aan de slag gaat er duurzame verandering kan optreden in de mens zelf. En deze verandering is goed voor hen en voor hun omgeving. Want hoe mooi is het als iemand zich inzet met zijn/haar talenten en daardoor tot bloei kan komen? Daarom vind ik het heel tof dat ik Mieke en Matthijs hier in Uganda tegen kwam en we nu samen kunnen werken om het licht in de mensen hier aan te wakkeren. Met mijn kennis en vaardigheden en achtergrond in de toegepaste psychologie zet ook ik mij met veel enthousiasme in voor de doelgroep van Bring Light.