stichting-bring-light-oprichting-stichting-notaris-vonk-schoonhoven-carina-robert-ron-goede-dingen-doen

Oprichting stichting Bring Light

Na vele gesprekken, dromen, voorbereidingen, Corona die de wereld op zijn kop zette, is stichting Bring Light ontstaan. Oegandese jongvolwassenen begeleiden en ondersteunen, zodat zij in het licht worden gezet is ons doel. Hen het vertrouwen te geven dat ze in staat zijn tot grote dingen. Geloven in jezelf is een kracht die mensen vleugels geeft en in staat stelt om stappen te zetten die zij nooit gedacht hadden te durven zetten.

Dinsdag 10 augustus 2021
de dag dat Bring Light officieel als Stichting werd opgericht.

Het bestuur bestaande uit Robert de Heer (voorzitter), Carina de Wilde (secretaris) en Ron van Rossum (penningmeester) hebben bij Notaris Vonk in het mooie Schoonhoven de akte van oprichting ondertekend.

Voordat je bij de notaris zit zijn er al heel wat wegen te bewandelen en lijstjes af te werken. Maar daarvoor zit nog een moment. Het begint met een gebeurtenis, een ervaring die indruk maakt en een stukje van je hart roert. Iets dat je niet loslaat en waar je met elkaar over door blijft denken en praten.

Zo begon het bij ons een aantal jaar geleden toen we met Tjeko in Oeganda waren. Er kwamen jongvolwassenen op ons pad die we één voor één probeerden te helpen om hun toekomstplannen te realiseren. Heel praktisch, we hadden een potje geld in Oeganda wat via een lening geïnvesteerd kon worden in hun plannen. Was het plan gerealiseerd, kwam het geld weer terug en kon de volgende er gebruik van maken. Zo is het potje geld over de jaren heen meerdere keren leeg en weer vol geweest.

Deze kleinschalige support “het potje geld”
is het begin geweest van het idee achter
stichting Bring Light.

Vanaf september zullen wij als oprichters, Matthijs en Mieke van de Wetering met ons gezin, naar Oeganda regio Jinja vertrekken om daar verder te bouwen. Wij zullen in de periode van September 2021 tot April 2022 in Jinja verblijven om de activiteiten van Bring Light op te zetten. De focus zal vooral liggen op oriëntatie en ontwikkeling. Met als doel volledig aan te sluiten bij de lokale situatie en hierop in te spelen, zodat we hiermee verder kunnen in de toekomst. Zoals jullie zullen begrijpen gaan we zowel met stichting Bring Light als gezin een leuke en ook spannende tijd tegemoet.

Op naar een mooie samenwerking! Dat we met Bring Light vele jongvolwassen mogen helpen. Zij verdienen een vooruitzicht op een vruchtbare toekomst. Het licht wat al in hun zit, hun kwaliteiten, persoonlijkheid en kennis, aan te wakkeren of verder te helpen ontwikkelen, zodat zij gaan schijnen.   

Create awareness (shine the light), make steps and grow (nurture the light) and dwell & flourish (be the light).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *