bring-light-Nieuwsbrief-november-2023-oeganda

Nieuwsbrief november 2023

Beste lezer,

Een warme groet uit Oeganda! We zijn terug in ons tweede thuisland om te knallen voor stichting Bring Light. Het regent hier pijpenstelen – hallo regenseizoen – en het herfstachtige weer in Nederland lijkt hier soms op te doemen. Maar geen zorgen; zodra de regen weg is, verwelkomt de zon ons met open armen en straalt de warmte ons tegemoet.

Allereerst een dikke dankjewel aan iedereen die ons de afgelopen tijd heeft gesteund! Jullie support is onmisbaar voor ons werk. Zonder jullie support kunnen we geen leraar Engels inhuren, geen microkrediet verstrekken, geen schoolgeld voor diverse kinderen betalen en nog zoveel meer.  

In deze nieuwsbrief willen we jullie graag onze activiteiten laten zien van de afgelopen periode. Hier komen de Spotlights!

Hartelijke groeten,

namens Bring Light
Matthijs en Mieke van de Wetering

Bring Light in de Spotlight

Na drie jaar zien we duidelijk de meerwaarde van Bring Light in Oeganda. Wij willen onze activiteiten uitbreiden en nog beter maken. Wij geloven dat iedereen uniek is en daarom recht heeft op begeleiding die specifiek op zijn behoeften is afgestemd. 

Bright Lights
Individuele Begeleiding. Onze begeleiding is persoonlijk en op maat gemaakt. Geen standaardprogramma voor iedereen, maar een uniek programma dat is afgestemd op de individuele persoon. Wij bieden op maat gemaakte ondersteuning om hun doelen te bereiken en om hun te helpen op weg te gaan en door te blijven gaan. 

Community Groups The Laughing Hats 
Verschillende vrouwen uit hetzelfde dorp willen samenwerken voor een betere toekomst voor hun families. Elke Community Group heeft een eigen programma. 

Brain Power 
Samen staan we sterker! Dit is een leus die we vaak herhalen in de Community Groups. Echter, deze uitspraak geldt voor iedereen. Elke organisatie heeft zijn eigen kennis en vaardigheden. Dus waarom zou je elkaar niet helpen als dat mogelijk is? Het is belangrijk om niet alleen op je eigen eiland te blijven, maar om jouw vaardigheden te gebruiken om anderen verder te helpen. 

Hoogtepunten in de Spotlight

Familie Van de Wetering in de Spotlight

De afgelopen maanden waren een achtbaan van avontuur en groei voor Bring Light en onze familie. We zagen deelnemers stralen van persoonlijke ontwikkeling, maar ook onszelf en ons gezin groeien. 

Terugkeren naar Oeganda na ruim vier maanden in Nederland was even wennen. Dit jaar misten we onze familie en vrienden meer dan voorgaande jaren. Gelukkig biedt de digitale wereld uitkomst.

Het leven kan hier intens zijn, maar wij zitten op onze plek en voelen ons thuis.
Seth en Nathan doen keihard hun best met school, genieten van onze huisdieren en het zwembad om de hoek. Matthijs combineert werken voor Bring Light met op afstand online werken en zijn Social Business Nile Centre Business Support. Mieke geeft in de ochtenden thuisonderwijs aan Seth en Nathan, de middagen zijn voor Bring Light en huishoudelijke regeldingen die in Oeganda gewoon meer tijd kosten.

Samengevat… Het gaat goed met ons!

Extra in de Spotlight

Afgelopen februari deden we een oproep voor schoolgeld voor Jackson. Wat geweldig was het om te horen dat Jackson dankzij sponsoren dit schooljaar weer terug naar school kon. Jackson studeert motorvoertuigen techniek. Het is gericht op het bieden van inzetbare vaardigheden. Voor Jackson is dit …

Jackson heeft zijn eindexamen afgerond en trapt deze week zijn eindstage af in een garage. Drie maanden lang zal hij daar de sterren van de hemel werken.

Maar, we hebben jouw hulp nodig! We zoeken nog een sponsor die hem kan steunen. Een bijdrage voor eten en huur van €70,- per maand voor de komende 3 maanden en €150,- voor zijn rijbewijs zou fantastisch zijn!

Toekomstplannen in de Spotlight

  • We staan op het punt om ons team uit te breiden – een grote en spannende stap. We zijn van plan om een Oegandese dame aan te nemen die ons zal ondersteunen bij de begeleiding en training van het Bright Light programma, evenals bij het opzetten van meer vrouwen Community Groups.
  • We hebben vanuit Nederland verschillende materialen en lesboeken gekregen voor ons bijenproject. Deze zullen we komend jaar gaan inzetten. Het wordt een zoemend jaar!
  • Conferentie Jinja Booster februari 2024: Real-World Succes starts with Me. Samen met verschillende partner organisaties zullen we een conferentie organiseren gericht op een positief denken. Partner organisatie: Wilma Kok van stichting Narande, Mary en Jennifer van Source Mind Uganda en Arie Jan van de Wetering van Gouda Bruist.

Wil jij ons helpen?

Financiële Ondersteuning Gevraagd voor Voortzetting van ons Werk in Oeganda
Wij zijn op zoek naar personen die financieel willen bijdragen aan onze jaarlijkse vaste lasten zodat wij ons werk in Oeganda kunnen voortzetten. Eerlijk gezegd, zijn wij geen experts in het vragen om hulp. Tot nu toe hebben wij voor een groot deel ons eigen spaargeld gebruikt om ons werk voort te zetten, maar dit is geen duurzame oplossing. Vandaar dat wij jou willen vragen om hulp.

Zou jij willen meehelpen om jongvolwassenen en vrouwen in Oeganda een kans te geven om te groeien en stralen? Steun dan onze missie!

Donatie
Je kunt via onze website het donatie formulier gebruiken, of je kan een bijdrage storten rechtstreeks op ons rekeningnummer: NL73RABO0374471509

Stichting Bring Light is een ANBI goedgekeurde organisatie.

Onze nieuwsbrief

We houden je enkel op de hoogte van alle Bring Light nieuws! We delen nooit je gegevens.
Lees meer in ons privacybeleid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *