stichting-bring-light-oeganda-community-group-laughing-hats-kainogoga-beehives

Genieten en vooruitkijken

Afgelopen woensdag hadden we de maandelijkse bestuursvergadering. Een moment om terug te kijken naar de afgelopen maanden en vooruit te kijken naar wat we de aankomende maanden willen gaan doen.

Wanneer je bezig bent met de dagelijkse activiteiten is het soms niet goed te zien welke stappen je gelopen hebt. Je staat er letterlijk te dicht op met je neus. Maar wat is er “echt” gebeurt afgelopen maanden, welke impact?

Voor mij zijn de voorbereidingen voor de bestuursvergadering altijd een moment om even met een brede blik terug te kijken. Even een stapje naar achter om het gehele plaatje te bekijken. Ik vind dit zelf altijd weer een heerlijk moment. Vanaf ons terras, met uitzicht op de Nijl, even reflecteren en opsommen. Wat hebben we nou eigenlijk precies gedaan?!

Community Groups The Laughing Hats

De toegevoegde waarde van Bring Light is betrokkenheid met het aanbieden van trainingen, kansen en groepsvorming.
We hebben momenteel 2 groepen:
Community Group Laughing Hats Mafubira, is een groep buurvrouwen die met elkaar begaan zijn en elkaar helpen waar nodig. George en Phiona zijn onze lokale coördinatoren voor de wekelijkse organisatie en het directe aanspreekpunt voor de groep.
Community Group Laughing Hats Kainogoga, zijn vrouwen die een groep zijn geworden na de cursus bijenhouden. Ze willen met elkaar inkomsten creëren, zodat ze het schoolgeld van hun kinderen kunnen betalen. Zij worden via de lokale burgemeester gecoördineerd en hij stelt zijn tuin wekelijks beschikbaar voor de bijeenkomsten.

Beide Community Groups zullen de komende maanden een formele structuur, Community Based Organization, gaan oprichten. Deze aanmelding is gestart en de benodigde documenten worden komende maanden geregistreerd bij de overheid. Van informeel naar formeel is voor beide groepen een hele stap.

Apiary Support East Uganda support zal de komende maanden Laughing Hats Mafubira en Kainogoga blijven begeleiden en trainen. Hopelijk is de eerste oogst van de honing over zes maanden mogelijk!
Er zullen nog 14 extra lessen gegeven worden, daarnaast krijgen ze begeleiding op de boerderijen om hen te leren om te gaan met de bijen en bijenkorven.

Vanaf september gaan we ons oriënteren op het starten van twee nieuwe Community Groups in de regio.

Individueel Begeleiding Bright Lights

Afgelopen halfjaar zijn we gestart met verschillende jongvolwassenen persoonlijk te begeleiden. Vanuit intake naar plan, naar opvolging, naar evaluatie is herhalend proces. Proberen is leren! Vanaf september zullen de individuen ook coaching gesprekken gaan voeren met trainer & coach Simone.

Wie zitten er bijvoorbeeld in ons programma:
– Een boda driver met ambitie die droomt van een eigen boerderij.
– Een student die geen ondersteuningsmogelijkheid heeft vanuit huis, maar bij de top 10 van haar jaar zit.
– Een jonge vader die zijn leven op de rit willen krijgen en een gezonde toekomst willen voor hun gezin.
– Een afgestudeerde accountant die de kansen willen krijgen en ervaring willen op doen om een vaste baan te vinden.

Support Local Organizations Brain Power

Samen ben je sterker! Dit is een uitspraak die we regelmatig gebruiken in de Community Groups. Maar dit is iets wat iedereen nodig heeft. Elke organisatie heeft zijn kennis en kunde. Waarom niet elkaar helpen waar je elkaar kunt helpen. Blijf niet op je eigen eilandje zitten, maar gebruik jou kwaliteiten om andere verder te helpen.

Bring Light probeert momenteel ongeveer 4 uur per week als adviseur beschikbaar te zijn voor andere Local Organisations. Vooral op de ondersteuning van de bedrijfsvoering en fondsenwerving zijn we actief.

Zoals jullie hebben kunnen lezen is er veel gebeurd afgelopen maanden. We kijken met een goed gevoel terug en kijken uit naar de volgende periode.

Matthijs en Mieke zullen de komende maanden in Nederland zijn, om eind augustus weer terug te keren naar Oeganda. Vind je het leuk om hun uit te nodigen, zodat ze meer kunnen vertellen over hun werk in Oeganda? Wij komen graag vertellen over ons werk in Oeganda! Je mag een mail sturen naar: [email protected]

stichting-bring-light-oeganda-anbi-small-business-shop-microcredit-begeleiding-vruchtbare-toekomst-chapati

Doneer Nu

Help jij mee om jongvolwassenen in Oeganda een kans te geven zich persoonlijk te ontwikkelen en in hun kracht te zetten?

Wil jij door een bijdrage te geven verschil maken? Zodat zij de kans krijgen om zich te blijven ontwikkelen, mogen groeien, stappen kunnen zetten om hun toekomstdromen waar te maken en een kans hebben op financiële zelfstandigheid.

1 gedachte over “Genieten en vooruitkijken”

  1. Tof om ff te lezen & op terug te kunnen kijken. Mooie dingen al bereikt 👏🤗❤😘

    Groetjes & succes/sterkte met het tijdelijk afscheid nemen van…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *